Kiemgroente en microgroente

Leer alles over het kweken van je eigen kiem- en microgroentes. 

Zonnebloemkiemen zelf kweken in je eigen keuken

De kiemen van zonnebloemzaden, ook wel zonnebloemkiemen genoemd, zijn makkelijk thuis te kweken. In deze blog vertel ik je over de voordelen van het eten van zonnebloemkiemen, hoe je zonnebloemkiemen zelf kunt kweken en in welke gerechten je zonnebloemkiemen kunt verwerken. 

Lees meer »

Zeven gezondheidsvoordelen van kiemgroenten

Wist je dat je van kiemgroentes een gezonde huid krijgt? Dat komt door de antioxidanten en vitamines in kiemgroentes, deze dragen bij aan een mooie, gezonde huid. Daarnaast hebben kiemgroentes ook andere gezondheidsvoordelen*. In deze blog deel ik er zeven met je. 

Lees meer »

Kiemgroente kweken in je eigen keuken

Het kweken van je eigen groente wordt steeds populairder. Maar niet iedereen heeft de ruimte om een eigen moestuin aan te leggen. Kiemgroentes zijn hiervoor de perfecte oplossing, want ze nemen weinig ruimte in beslag. Je kan ze opkweken in je eigen keuken of op de vensterbank.  De groentes zijn vol van smaak en zitten boordevol vitamines en mineralen. Maar wat heb je nodig en hoe werkt het nou precies? Je leest het in deze blog. 

Lees meer »

Vijf leuke feitjes over kiemgroenten

Wist je dat kiemgroentes steeds populairder worden? Je ziet ze steeds vaker als bijgerecht in restaurants, of als een smakelijke toevoeging in smoothies. In deze blog deel ik vijf leuke feitjes over kiemgroentes. 

Lees meer »