Groentes en kruiden in de moestuin

Aubergine in de moestuin: de beste tips

De aubergine is in de moestuin niet te missen door zijn mooie paarse kleur. Hij ziet er niet alleen mooi uit, de aubergine is ook erg gezond en bevat weinig calorieën. In deze blog lees je alles over hoe je aubergine kunt voorzaaien, uitplanten, oogsten en bewaren. 

Lees meer »

Zes geneeskrachtige kruiden voor in je moestuin

Tegenwoordig hebben we natuurlijk dokters, ziekenhuizen en medicijnen maar vroeger moesten de mensen zelf hun eigen “medicijnen” maken. Vaak werd daarbij gebruik gemaakt van de geneeskrachtige werking van kruiden. Deze recepten en geneeskrachtige kruiden gebruiken we nu nog steeds. In deze blog vertel ik je over zes geneeskrachtige kruiden die je zelf kunt kweken in je moestuin.

Lees meer »

Snijbiet in de moestuin: de beste tips

Als je wat meer kleur in je moestuin wilt, is snijbiet een goede keuze. Snijbiet is er namelijk in bijna alle kleuren van de regenboog. In deze blog lees je meer over wat snijbiet is, welke soorten snijbiet er zijn en hoe je snijbiet kan kweken in je moestuin. Ook geef ik tips voor het bewaren van snijbiet. 

Lees meer »

Tuinbonen kweken in de moestuin

Tuinbonen kweek ik voor mijn vader in de moestuin, hij is er gek op. Zelf vind ik ze wat minder lekker, maar ik vind het wel erg leuk om ze te verbouwen. In deze blog leg ik je uit wat tuinbonen zijn, wanneer je tuinbonen kunt zaaien en geef ik je tips voor de beste standplaats voor tuinbonen. Ook vertel ik over bemesting en wat je kan doen tegen luizen. 

Lees meer »

Komkommers kweken in de moestuin

De komkommer is een jaarlijks terugkerende groente in mijn moestuin. Ik kweek ze graag omdat ik zelf gekweekte komkommers veel lekkerder vind dan komkommers uit de winkel. Wil jij ook je eigen komkommers kweken? In deze blog vertel ik je alles over het zaaien, kweken en oogsten van komkommers. Ook geef ik je tips om je oogst te vergroten. 

Lees meer »

Pepers zaaien: de beste tips

De peper is een favoriet in elke moestuin. Elke moestuinierder heeft wel een keer pepers gezaaid, gekocht of gegeten. In veel Aziatische gerechten gebruiken we pepers. Of ze nou zoet of heet zijn, pepers zijn een ideale smaakmaker. Door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaden zit, krijgt de peper zijn bekende scherpte. Er zijn vele soorten pepers, maar de meest bekende pepersoorten zijn paprika, Jalapeño, Cayennepeper, Madame Jeanette, Habanero en Carolina Reaper. Wij geven jou in deze de blog de beste tips om pepers te zaaien en te laten groeien. Ook leggen we uit wanneer je de pepers kan oogsten en hoe je deze het beste kunt bewaren. 

Lees meer »

Zelf champignons kweken met een kweekset

Lijkt het je leuk om zelf champignons te kweken, maar heb je geen idee hoe dat moet? Met een paddenstoelen kweekset is dat heel eenvoudig en lukt het jou ook! Het is ook erg leuk met kinderen champignons te kweken met behulp van deze set. In deze blog vertel ik je alles over champignons en hoe je deze kan kweken met onze kweeksets. 

Lees meer »

Tomaten in de moestuin: de beste tips

Tomaten zijn één van de meest populaire groentes in de Nederlandse moestuin. Je ziet in elke moestuin wel één of meerdere soorten tomaten staan. In deze blog delen we de beste tips om tomaten in je moestuin te laten groeien. Je leest welke soorten tomaten er zijn, hoe en wanneer je het beste tomaten kan zaaien, verspenen en uitplanten en wat je kan doen om veel tomaten te kunnen oogsten. 

Lees meer »

Courgette - tips om je oogst te vergroten

Courgette is één van mijn favoriete groentes om te zaaien en te planten. De courgette is familie van de pompoen en komkommer. Dat houdt dus in dat het een vruchtgewas is. De plant wordt snel groot, met mooie grote groene bladeren. Tussen de bladeren groeien de bloemen en uit de bloemen komen de courgettes. De courgette is makkelijk, snel en geeft veel vruchten. Hieronder geef ik je een aantal tips die ik zelf toepas en waarmee jij je oogst ook kan vergroten. 

Lees meer »