De moestuin per maand

In dit overzicht van onze moestuintips lees je wat je elke maand in de moestuin kan zaaien. Ook lees je welke werkzaamheden je elke maand in de moestuin kan uitvoeren. 

Moestuintips voordat je op vakantie gaat

Ga je op vakantie deze zomer? Ik geef je graag een aantal tips, zodat je moestuinplanten niet uitdrogen tijdens je vakantie en je na je vakantie nog steeds heerlijk kan genieten van je moestuin. En ook niet onbelangrijk: dat je na je vakantie nog kan oogsten!

Lees meer »

De moestuin in december

In december kan je buiten in je moestuin niet zoveel doen. Door de vorst is de grond vaak bevroren en de winterharde planten zijn in winterslaap. December is daarom een uitstekende maand om je alvast voor te bereiden op het moestuinseizoen van volgend jaar. En nu de eerste vorst is geweest, zijn er een aantal groentes die geoogst kunnen worden!

Lees meer »

De moestuin in november

Het wordt buiten steeds kouder en de winter laat zich af en toe al even zien. Je denkt daarom vast dat er deze maand weinig te doen is in de moestuin, maar niets is minder waar! Je kan nog steeds oogsten en zaaien, zowel binnen als buiten. Ook is het tijd om je moestuin voor te bereiden op het volgende moestuinseizoen. In deze blog deel ik vijf dingen die ik deze maand ga doen. 

Lees meer »

De moestuin in augustus

Augustus is een maand waarin je volop kunt oogsten uit de moestuin. Ik vind het super leuk om aan het einde van de middag onze moestuin in te lopen om groentes te oogsten voor het avondeten van die dag. Verser eten kan bijna niet! Naast het oogsten zijn er ook nog genoeg andere dingen om deze maand in je moestuin te doen. Ik zal hierna een aantal van de dingen delen die ik deze maand ga doen. 

Lees meer »

De moestuin in juli

Juli is een prachtige maand voor moestuinliefhebbers. De zon schijnt fel, de dagen zijn lang en de groenten in onze moestuinen groeien in volle glorie. Het is tijd om te genieten van de vruchten van ons harde werk. Tomaten worden rijp en sappig, komkommers groeien snel en bonen kun je al lekker oogsten. Het is belangrijk om regelmatig te oogsten om de planten aan te moedigen om nog meer te produceren. Vergeet niet om ook kruiden zoals basilicum en peterselie te plukken, ze voegen smaak toe aan elke maaltijd.

Lees meer »

Wat kan je zaaien in juni?

In juni kun je nog veel groentes zaaien, voornamelijk buiten. Binnen voorzaaien is nu echt wel voorbij. Als je nog ruimte hebt in je kas kan je daar natuurlijk nog wel blijven zaaien. In deze blog geef ik je een aantal voorbeelden van groentes die je buiten kunt zaaien in juni.

Lees meer »

Wat kan je zaaien in mei?

Mei is een geweldige maand om te zaaien, want de temperatuur begint op te lopen en daardoor begint de grond ook op te warmen. In deze blog geef ik je informatie over een aantal groentes die je kunt zaaien in mei. 

Lees meer »

Zes dingen die je in mei kan doen in je moestuin

In de maand mei is er veel te doen in de moestuin. De temperatuur loopt steeds verder op en halverwege de maand kunnen de groentes en kruiden die gevoelig zijn voor vorst ook buiten worden uitgeplant. In deze blog deel ik zes dingen die ik deze maand in de moestuin ga doen. 

Lees meer »

Wat kan je zaaien in april?

De koude wintermaanden zijn nu voorbij, maar natuurlijk blijft de kans op vorst nog tot en met half mei bestaan. Veel moestuinierders beginnen nu met het zaaien van bloemen, kruiden en groentes. In deze blog laat ik een aantal soorten zien die je kan zaaien in april.

Lees meer »

Vijf makkelijke theekruiden die je kan zaaien in april

Vind jij verse kruidenthee ook zo lekker? Hoe leuk is het dan om de kruiden voor je thee uit je eigen tuin te halen! Je kan in april al met deze vijf kruidensoorten beginnen, zodat je de hele zomer van verse kruidenthee kunt genieten. Deze soorten zijn ook geschikt om te drogen. Zo kan je zelfs na de zomer nog genieten van je eigen thee!

Lees meer »

Wat kan je in de moestuin doen in april?

Met het fijne lenteweer is het buiten goed werken! De regen is ook goed voor je moestuin want de toplaag van de grond wordt snel droog. De dorre wintertuin zal nu snel veranderen in een groene oase. Wil je weten wat je allemaal in de moestuin kan doen in april? Lees dan gauw verder!

Lees meer »

Wat kan je zaaien in maart?

Maart is een goede maand om te beginnen met het zaaien van vele soorten groenten, kruiden en bloemen. Natuurlijk hebben we in de maanden hiervoor al leuke dingen gedaan die te maken hebben met moestuinieren, maar in de maand maart kun je echt bezig in je moestuin. In deze blog vertel ik je wat je kunt zaaien in maart.

Lees meer »

Zes exotische groentes die je kan voorzaaien in maart

Je kan in maart al beginnen met het voorzaaien van allerlei soorten groentes. Naast de bekende Nederlandse groentes zoals wortelen en spinazie, kan je ook al een start maken met het voorzaaien van exotische groentes. Lijkt het jou leuk om dit jaar ook exotische groentes te verbouwen? Lees dan gauw verder met welke soorten je deze maand al kunt beginnen! 

Lees meer »

Acht dingen die je kan doen in je moestuin in maart

Het is eindelijk voorjaar! Het moestuinseizoen is dus letterlijk geopend. Het gaat bij ons altijd kriebelen rond deze tijd, we kunnen eindelijk lekker buiten zaaien! Het kan soms toch nog best koud en nat zijn in maart, maar gelukkig hebben we laarzen, een dikke trui en een warme jas. Heb je ook zo'n zin om aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder om te zien wat je allemaal kan doen deze maand. 

Lees meer »

Wat kan je zaaien in februari?

Misschien denk je nu wel: zaaien in februari? Dan al? Ja, je zou al kunnen beginnen met zaaien in februari. Je kan binnen voorzaaien in een verwarmde kas en ook buiten, in een koude kas. In deze blog vertel ik je welke groente- en kruidensoorten je in februari kan voorzaaien. Ook geef ik je een aantal zaaitips. 

Lees meer »

Wat kan je in de moestuin doen in februari?

Voor mij is februari één van de mindere maanden van het jaar. Ik ben echt een koukleum, ik ben niet gemaakt voor de winter. Één van de weinige voordelen aan de winter, is dat we nog lekker boerenkool uit eigen tuin kunnen eten! Toch is er in februari al wat te doen in je moestuin. In deze blog vertel ik je wat je precies kan doen in je moestuin.

Lees meer »

De moestuin in januari

Wauw het is alweer januari, wat is het afgelopen jaar snel voorbij gegaan! Nu het nieuwe jaar begonnen is, is het een mooi moment om te beginnen met het maken van plannen voor je moestuin. Januari is een goede maand om dit te doen, want buiten in de moestuin is nog niet zo veel te doen. In deze blog lees je wat je allemaal kan doen in je moestuin in januari. 

Lees meer »